Darmowa dostawa od 99 złotych
<
>
Koszyk (0)
Brak produktów w koszyku.
WRÓĆ DO ZAKUPÓW

MIÓD Z CYNAMONEM

22,00 zł
W KOSZYKU :)
DODAJ DO KOSZYKA
Wysyłka: 48 godzin

MIÓD Z CYNAMONEM 

Miód w połączeniu z cynamonem przywołuje najmilsze wspomnienia świąt, kojarzy się z pierniczkami,  pyszną szarlotką czy ryżem z jabłkami. Dodatek 4% cejlońskiego cynamonu do wielokwiatowego miodu smakuje wybornie, z charakterystycznym dla tej przyprawy lekko piekącym finiszem.  Pasuje do płatków śniadaniowych, koktajli mlecznych i kawy, muesli czy owsianki. Świetnie komponuje się z pieczywem, pierogami z serem i twarogiem.

Cynamon jest mocarzem wśród przypraw o szerokim spektrum działania, zawiera błonnik, żelazo, wapń i mangan wraz z miodem będzie wspomagał odporność. Ma działanie rozgrzewające, co powoduje spalanie kalorii, łagodzi również bóle mięśni i stawów. Właściwości zdrowotne miodu i cynamonu znane są od lat i z powodzeniem stosowane, by wspierać przemianę materii i ogólną witalność organizmu.

 Na co działa miód z cynamonem:

-zapobiega nadkwaśności

-działa przeciwbiegunkowo

-wspomaga w walce  z chorobami alergicznymi układu oddechowego

-pobudza trawienie

-obniża poziom złego cholesterolu

-wykazuje właściwości przeciwgrzybicze i antybakteryjne

Miód z cynamonem nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, wzmacniaczy smaków ani barwników stanowiąc zdrowy zamiennik dla słodkich przekąsek. Dodając go do ciepłych napojów pamiętaj, by temperatura trunku nie przekraczała 40 st.C

Skład: 96% miód kremowany wielokwiatowy, 4% cynamon

 

Spróbuj: 

CYNAMONOWE RACUSZKI

  • 3 łyżki MIODU Z CYNAMONEM
  • jajka 2 szt
  • masło 100g
  • cytryna 1 szt
  • kefir 400g
  • soda oczyszczona ½ łyżeczki
  • mąka pszenna 2,5 szklanki
  • kwaśne jabłka 5 szt
  • szczypta soli
  • olej rzepakowy do smażenia
  • cukier puder do posypania

 

Żółtka utrzyj z miodem, masłem , otartą skórką i sokiem z cytryny na gładką masę. Dodaj kefir, mąkę i sodę oczyszczoną , wszystko jeszcze raz wymieszaj. Połącz z ubita pianą z białek.

Jabłka obierz, wydrąż środek i pokrój na plastry grubości 0,5 cm. Zanurzaj je w cieście i smaż na złoty kolor.



Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuję