MIÓD Z KAKAO
MIÓD Z KAKAO
To gratka dla fanów czekolady, wielokwiatowy miód z dużą ilością kakao smakuje wyśmienicie i z powodzeniem może zastępować popularne czekoladowe kremy. Do miodu dodaliśmy 9% kakao, by zyskać głęboki, czekoladowy kolor i wyrazisty smak, za którym przepadają dzieci. Wyobraź sobie jak pyszne smakuje dodany do waniliowych lodów, deserów, naleśników czy tostów. Miód z kakao zasmakuje także tym, którzy nie przepadają za tradycyjnym smakiem miodu, spróbujcie od ciepłego mleka z dodatkiem miodu z kakao. Miód z natury i dużo kakao to wszystkie składniki tego miodu, gwarantujące pyszny smak i samo zdrowie. Kakao jest cennym źródłem witamin z grupy B, PP i E, zawiera sporo błonnika i żelaza. Wysoka zawartość polifenoli, mających działanie przeciwutleniające i neutralizujące wolne rodniki, zapobiega schorzeniom układu sercowo-naczyniowego.
Na co działa miód z kakao:
-kakao zawiera magnez, który wspiera procesy uczenia i poprawia pamięć
-jest zdrową alternatywą dla czekoladowych kremów
-wspomaga przy walce z przeziębieniem
-pomaga w walce ze stresem
Miód z kakao nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, wzmacniaczy smaków ani barwników stanowiąc zdrowy zamiennik dla słodkich przekąsek. Dodając go do ciepłych napojów pamiętaj, by temperatura trunku nie przekraczała 40 st.C
Skład: 91% miód kremowany wielokwiatowy, 9% kakao
Spróbuj: