Darmowa dostawa od 99 złotych
<
>
Koszyk (0)
Brak produktów w koszyku.
WRÓĆ DO ZAKUPÓW

MIÓD Z CYTRYNĄ

22,00 zł
W KOSZYKU :)
DODAJ DO KOSZYKA
Wysyłka: 48 godzin

MIÓD Z CYTRYNĄ

Słodko-kwaśny…. Taki właśnie duet stworzyliśmy z połączenia wielokwiatowego miodu i liofilizowanej cytryny. Słodycz miodu równoważona kwasowatością pochodzącą z cytryn czyni z tej mieszanki połączenie idealne. Zimą dodaj go do herbaty, latem zrób swoją własną lemoniadę zaskakując znajomych niebanalnym smakiem. Stosuj przez cały rok do naleśników czy owsianki, ale nie ograniczaj swojej kulinarnej wyobraźni. Jedz nawet ze słoika jeśli tylko najdzie cię ochota. Do tego dodaj moc zdrowia, bo cytryna to przecież bomba witaminowa, polecana zwłaszcza przy walce z przeziębieniem. Cytryna jest źródłem cennych minerałów, jej skórka bogata jest w rutynę, która działając przeciwzapalnie wspiera organizm w walce z infekcjami.

Na co działa miód z cytryną:

-wspomaga w walce z infekcjami

-wspiera układ odpornościowy

-wspomaga organizm w walce z chorobami alergicznymi układu oddechowego

-ma działanie oczyszczające i wspomagające organizm

-pozytywnie wpływa na wygląd skóry

Miód z cytryną nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, wzmacniaczy smaków ani barwników stanowiąc zdrowy zamiennik dla słodkich przekąsek. Dodając go do ciepłych napojów pamiętaj, by temperatura trunku nie przekraczała 40 st.C

Skład: 97% miód kremowany wielokwiatowy, 3% liofilizowana cytryna

 

Spróbuj: 

PAŁKI KURCZAKA W CYTRYNOWYM MIODZIE

  • MIÓD Z CYTRYNĄ 2 łyżki 
  • obrane z błonek cząstki 2 cytryn
  • udka kurczaka 700g
  • przyprawa do kurczaka
  • ocet jabłkowy 2 łyżki
  • ketchup pikantny
  • tymianek

 

Zrób marynatę: wymieszaj miód, ketchup, tymianek, ocet jabłkowy i przyprawę do kurczaka. Natrzyj nią pałki, pozostaw na 6 godzin. 

Następnie ułóż je na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Na kurczaka połóż cząstki cytryny. Całość wstaw do nagrzanego do 160°C piekarnika na około 45 minut. Po 25 minutach obróć mięso na drugą stronę. Podnieś temperaturę pieczenia do 200°C i piecz jeszcze przez 20 minut.



Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuję